Πλακιωτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ποτέ δεν ήθελαν τη συνεννόηση»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, 11:00
Πλακιωτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ποτέ δεν ήθελαν τη συνεννόηση»
Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε ως με την πολιτική της συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα στην ύφεση εξαπέλυσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου επεσήμανε πως πριν ένα χρόνο υπήρχε μια αισιόδοξη προοπτική καθώς όλοι συζητούσαν για το τέλος του μνημονίου.

"Δυστυχώς ένα χρόνο από τότε δεν είμαστε στο τέλος του μνημονίου, άλλα στο ξεκίνημα ενός άλλου. Όσα μεσολάβησαν γύρισαν τη χώρα πίσω. Άλλαξαν πολλά και άλλαξαν προς το χειρότερο. Εδώ και πέντε χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο. Καταφεύγει σε δανειοδοτικές συμβάσεις που συνοδεύονται από μνημόνια. Οι συνέπειες είναι δραματικές σε όλους τους τομείς. Η πραγματική οικονομία έπαθε ασφυξία, η ανεργία εκτινάχθηκε" τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του και για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη χώρα μας οι διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ πως προκάλεσε εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες για να κλέψει την ψήφο τους και πως κατάφερε με ψέματα και υποσχέσεις να πάρει την εξουσία. "Από τότε, άρχισε η οικονομία να βυθίζεται. Η κυβέρνηση πάγωσε τα πάντα. Κατέληξε σε στάση πληρωμών και αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Έριξε τη χώρα στο λάκκο που έσκαβε. Έφερε τη χώρα στα πρόθυρα του grexit και στο χείλος της καταστροφής. Αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη του πιο επώδυνου μνημονίου" υποστήριξε.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίζει το ίδιο παιχνίδι ανευθυνότητας. "Δεν μπορεί να προχωρά σε περικοπές 2 δισ. και να λέει άλλα. Δεν μπορεί να μιλά για συνεννόηση και ταυτόχρονα να βρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τόνισε, καταλήγοντας πως "ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ποτέ δεν ήθελαν τη συνεννόηση".

Στην ομιλία του, ο κ. Πλακιωτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τις τράπεζες. "Η κυβέρνηση ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Προκάλεσε καταστροφή και ζημίωσε το δημόσιο. Φόρτωσε νέα βάρη στους φορολογούμενους. Αντί να πανηγυρίζει ας ετοιμάσει την απολογία της. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και δεν διαγράφονται" είπε, ενώ ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές που ανακόπηκαν στις αρχές του 2015. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της έστειλε αρνητικά μηνύματα.

"Οι κραυγές της κυβέρνησης για ανοιχτά σύνορα, οι δηλώσεις για μετανάστες που λιάζονται , το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, ήταν αρνητικά μηνύματα" είπε χαρακτηρίζοντας "περίεργες" τις ιδέες που έχουν εκφραστεί για κοινές περιπολίες με την Τουρκία.

"Είναι φανερό ότι πολλά κράτη αλλάζουν στάση ώς προς το προσφυγικό ζήτημα και η αλλαγή αυτή μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους. Το προσφυγικό, η διεθνής τρομοκρατία, ο πόλεμος κατά του ISIS απαιτούν από όλους συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης" τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Γ. Πλακιωτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να αξιοποιήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, 11:00