Για τα αποτελέσματα της συνάντησης ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο μίλησε το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Σοφία Βούλτεψη ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια δηλώσεών της σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 πως «υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων και η καγκελάριος της Γερμανίας είναι απολύτως θεσμική γι’ αυτό και δεν πρόκειται να πάρει καμία πρωτοβουλία από μόνη της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κ. Μερκελ λειτουργεί θεσμικά. Υπάρχει η τρόικα. Δεν επρόκειτο να δεσμευτεί για κάτι. Ούτε εμείς το ζητήσαμε» πρόσθεσε, δίνοντας έμφαση στα πολύ θετικά λόγια που είπε για την Ελλάδα και την προσπάθεια που γίνεται προς τη δημοσιονομική εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

«Ό, τι ειπώθηκε μέσα ειπώθηκε και δημόσια» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε στην καγκελάριο της Γερμανίας το σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, την απεμπλοκή από την Τρόικα και το ΔΝΤ στα τέλη του 2014 και τις σχεδιαζόμενες φοροελαφρύνσεις για τον περιορισμό των κοινωνικών αντιδράσεων. Παράλληλα, σύμφωνα με τη κ. Βούλτεψη, ο πρωθυπουργός μίλησε και για το χρέος και τη διεκδικούμενη ρύθμιση βιωσιμότητας.

Β.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης