Κλιμακώνεται ο επικοινωνιακός «πόλεμος» των εταίρων, στον απόηχο της συνέντευξης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Δευτέρας και λίγες μόλις ώρες πριν από τη λύση του υφιστάμενου προγράμματος, τη στιγμή που οι οίκοι αξιολόγησης εντείνουν την πίεση προς την Αθήνα, αποσύροντας κάθε ίχνος στήριξης προς την ελληνική οικονομία και τις συστημικές τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στήριξε το “ναι” στο δημοψήφισμα και… τα βρίσκουμε», η λογική της νέας πρότασης ΓιουνκερΑργά τη νύχτα, ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέστειλε ένα νέο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την εξεύρεση λύσης την ύστατη στιγμή, που έμοιαζε, ωστόσο, εκ προοιμίου καταδικασμένο να καταλήξει στον… κάλαθο, βάσει όσων, λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τη στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να στείλει επιστολές προς τους Ντάισελμπλουμ, Μέρκελ και Ολάντ εντός των επόμενων ωρών, με τη δέσμευση ότι θα στηρίξει το «ναι» στο δημοψήφισμα, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα μία νέα πρόταση των Θεσμών που θα περιλαμβάνει αλλαγή σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ζητεί να συγκληθεί το Eurogroup πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, προκειμένου να υιοθετήσει δήλωση ότι η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα εφαρμοστεί τον προσεχή Οκτώβριο σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Επιπλέον, το Eurogroup θα αποφασίσει παράταση για έναν μήνα του προγράμματος που εκπνέει τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Από την πλευρά τους κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η νέα πρόταση απορρίπτεται και ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει σταθερός στη θέση του περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης