Κατέβαλε το ποσό που του έχει καταλογιστεί από τις φορολογικές αρχές και το οποίο αγγίζει τα 3,3 εκ.ευρώ ο πρώην σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

Αν και εξακολουθεί να αρνείται όσα του αποδίδονται, μιλώντας για άδικη στοχοποίηση του, ο Σταύρος Παπασταύρου πλήρωσε προκειμένου να μην βρεθείί κατηγορούμενος για κακούργημα σχετικά με τα 5,4 εκ. δολάρια που αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο άλλοτε σύμβουλος του Αν. Σαμαρά ήδη προχώρησε στην καταβολή του προστίμου το οποίου του καταλογίστηκε μετά τον έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η καταβολή του ποσού έγινε μέσω δανεισμού απο τον φίλο του, επιχειρηματία, Σάμπι Μιονί, ο οποίος «είναι και ο πραγματικός δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα HSBC».
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο«στοιχείο», αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση. Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού καθώς προσωπικά ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό.

Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κλοιός γύρω από τον κ. Παπασταύρου άρχισε να σφίγγει μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ με αποτέλεσμα οι οικονομικοί εισαγγελείς να στείλουν στ το φάκελο στην Εισαγγελία της Αθήνας για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που
προβλέπει ο νόμος.

Ο δικηγόρος προ ημερών είχε καταγγείλει πως «στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους και επιχειρείται η με κάθε τρόπο καταδίκη του με στοιχεία αγνώστου προέλευσης ή χωρίς καθόλου στοιχεία».

Οι Αρχές ωστόσο δεν πείστηκαν από τον ισχυρισμό του πως ο λογαριασμός των 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων στην HSBC ανήκει στον Σάμπι Μυωνή και ο ίδιος είναι απλώς διαχειριστής. Μετά την σημερινή κίνηση του κ. Παπασταύρου εκτιμάται ότι θα κλείσει η υπόθεση, καθώς το ζητούμενο για τις αρμόδιες αρχές είναι η επιστροφή στα δημόσια ταμεία των χρημάτων που έκαναν φτερά στο εξωτερικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης