Συνεχίζονται οι πολιτικές διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος. Μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας και η εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στο προσκήνιο, αλλάζει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε θέμα να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς τις εθνικές εκλογές ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση εποικοδομητική. «Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του κ. Παπανδρέου, λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και η ενωτική πορεία της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και μετά ο κ. Χρηστίδης δήλωσε: «Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση». Τις επόμενες ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να συνομιλήσει με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο.

Επίσης, σε δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης είπε: «Η Δημοκρατική Παράταξη ιστορικά αποτέλεσε ζωντανό και ανοιχτό πεδίο πολιτικής δράσης. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία εγγυάται την ενότητα και την ενίσχυση της είναι καλοδεχούμενη. Η δική μου παρουσία σηματοδοτεί την αποφασιστική νέα γενιά που βγαίνει μπροστά και πρωταγωνιστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε γνωστό πως θα συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του, σήμερα Τρίτη στη Βουλή, ενώ αναμένεται επικοινωνία και με τους υπόλοιπους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος.

Μπατζελή: «Θα στηρίξω τον Παπανδρέου εάν κατέβει στις εκλογές»

Η Κατερίνα Μπατζελή υπήρξε υπουργός επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και όπως αποκάλυψε κατά το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του STAR, εάν ο ίδιος κατέβει στην εκλογές, εκείνη θα τον στηρίξει. Είπε επίσης ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε από κανέναν υποψήφιο να αποσυρθεί». Μεταξύ άλλων άφησε να εννοηθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος, ενώ δεν αποκλείεται τα νέα να αποκαλυφθούν ακόμη και εντός της ημέρας.

Λοβέρδος: Να εγγυηθεί ενότητα και διαδικασίες ο Γ. Παπανδρέου

Εν τω μεταξύ, ο Ανδρέας Λοβέρδος με δήλωσή του από το Καρπενήσι, έστειλε μήνυμα στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και στους κ.κ. Βενιζέλο και Σημίτη να εγγυηθούν την ενότητα και τις διαδικασίες.

«Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας: «Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει».

«Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο που μπορώ εγώ να πω. Θα είμαι υποψήφιος, είμαι ήδη υποψήφιος και όρισα σήμερα εκπρόσωπο μου στα ΜΜΕ μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου τον Σπύρο Καρανικόλα», συμπλήρωσε.

Και στη δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος κατέληξε λέγοντας: «Είμαι εδώ και θα νικήσουμε. Στις 5 Δεκεμβρίου το βράδυ θα νικήσουμε. Το πρωί εκείνης της ημέρας θα κάνει εκλογές το ΚΙΝΑΛ και αν οι πολίτες με προτιμήσουν θα είμαι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης