Προτεραιότητα στην αποκατάσταση των γεφυρών που έχουν καταρρεύσει θα δοθεί με την βοήθεια του στρατού, όπως δήλωσε στον Super fm ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης είπε χαρακτηριστικά ότι έχει ήδη μιλήσει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη, έτσι ώστε να φτάσουν άμεσα – πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα – γέφυρες του στρατού τύπου Μπέιλι οι οποίες θα αποκαταστήσουν τη ροή της κυκλοφορίας ανθρώπων, υπηρεσιών εμπορευμάτων κλπ. Εξάλλου, συνέχισε, οι γέφυρες είναι αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα καθώς δεν μπορεί ο νομός να είναι κομμένος στα δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι διαδικασίες ο κ. Πολάκης απάντησε: «Καταρχήν έχει κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αυτομάτως αυτό δίνει την δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν πολύ γρήγορα».

«Ενημερώνομαι συνεχώς από το μεσημέρι για όλα όσα συμβαίνουν, έχω μιλήσει με δημάρχους, με τον κ. Σπίρτζη, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Αποστολάκη, αλλά και με τον Πρωθυπουργό. Είναι φυσικά πρωτοφανής η θεομηνία η οποία έχει να χτυπήσει τα Χανιά δεκάδες χρόνια»

Ο κ. Πολάκης θα βρίσκεται στα Χανιά την Τετάρτη, ενώ σήμερα Τρίτη φτάνει και ο Γιώργος Σταθάκης ο οποίος δήλωσε στον Super fm:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι δραματική η έκταση των καταστροφών. Το επόμενο βήμα αφορά στο τι απαιτείται για να καταγραφούν και να αποκατασταθούν όλες αυτές οι ζημιές. Μιλάμε για γέφυρες που καταστράφηκαν, αλλά και εντελώς διαλυμένο οδικό δίκτυο. Από κει και πέρα είναι δεδομένο ότι θα δοθούν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται για την άμεση αποκατάσταση».

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης