Πολάκης: Στο σκάνδαλο του ΕΟΠΠΥ εμπλέκονται Σαλμάς-Βορίδης-Σκανδαλάκης-Πατούλης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, 14:16
Πολάκης: Στο σκάνδαλο του ΕΟΠΠΥ εμπλέκονται Σαλμάς-Βορίδης-Σκανδαλάκης-Πατούλης
Για σκάνδαλο στον ΕΟΠΠΥ στο οποίο εμπλέκονται πολιτικά στελέχη αναφορικά με την υπόθεση με τα παραπεμπτικά διαγνωστικής αρθροσκόπησης, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για κομπίνα του κ. Σαλμά και των γαμπρών του και στην οποία, όπως είπε, εμπλέκονται Βορίδης, Σκανδαλάκης και Πατούλης. Είπε χαρακτηριστικά πως τιμολόγησαν με το κόστος της κανονικής αρθροσκόπησης που περιλαμβάνει και διήμερη νοσηλεία, την αρθροσκόπηση που γίνεται με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Τόνισε, επίσης, ότι γίνεται προσπάθεια ανάταξης του συστήματος αλλά και για καθυστερήσεις εξαιτίας ενός «σαπισμένου κράτους».


Ο κ. Πολάκης είπε πως υπήρχαν σκανδαλώδεις διαδικασίες στην αγορά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο παρελθόν και τόνισε ότι έχουν αγοραστεί ήδη 90 νέα ασθενοφόρα, ενώ ακόμη 20 που είχαν αγοραστεί από Περιφέρειες και Δήμους «κάθονταν» ανενεργά σε κέντρα υγείας.

Αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το χαρακτήρισε απόστημα, κεντρικό μηχανισμό μεταφοράς μαύρου χρήματος και ελέγχου των Μέσων ενημέρωσης.

«Ο κατήφορος του συστήματος σταμάτησε αλλά υπάρχουν ακόμη βαθιές πληγές και έχουμε πλήρη συναίσθηση», επισήμανε.

Ξεκαθάρισε ότι «τα χρήματα που εισπράχθηκαν ήδη από τις τηλεοπτικές άδειες και θα εισπραχθούν στο μέλλον, θα αναδιανεμηθούν προς όφελος των ασθενέστερων και οι πρώτες δύο κινήσεις είναι οι 15.000 παραπάνω θέσεις στους παιδικούς σταθμούς».

Σημείωσε πως ξεκίνησαν να μοιράζονται τα επιπλέον voucher. Είπε ακόμη πως θα χρηματοδοτηθούν και οι προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ 12μηνης διάρκειας για 4.000 άτομα προσωπικού νοσοκομείων, περί τους 3.000 νοσηλευτές, περί τους 700 για λοιπές ειδικότητες και περί τους 300 για τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας. Όπως τόνισε, «στόχος της διαδικασίας, είναι τον Γενάρη οι άνθρωποι αυτοί να δουλεύουν».


Πηγή βίντεο: Aυγή

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση και αγωγή κατέθεσε ο Μάριος Σαλμάς εναντίον του Παύλου Πολάκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, 14:16