Συγκλονιστικά στοιχεία για τη σχέση διαπλοκής που -όπως υποστηρίζει- διατηρούσε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με μέσα μαζικής ενημέρωσης αποκάλυψε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί του αιτήματος άρσης ασυλίας του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ειδικότερα, αποκάλυψε υπέρογκες χρηματοδοτήσεις από κονδύλια του Υπουργείου Υγείας, δήθεν, για προώθηση καμπάνιας -μέσω του Τύπου- ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού που δεν δικαιολογούνται από κανέναν νόμο, καμία ηθική και πολύ περισσότερο καμία άμεση ανάγκη. Ο κ. Πολάκης κατέθεσε στο Κοινοβούλιο στοιχεία και έγγραφα που αποδεικνύουν όσα υποστήριξε με ένταση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδική αναφορά έκανε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη, η οποία, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, εισέπραξε 20.000 ευρώ για ένα και μόνο άρθρο για… την πολιομυελίτιδα στη Συρία!

«Να δει ο κόσμος τα δεκαχίλιαρα και τα εικοσαχίλιαρα και τα δεκάδες εκατομμύρια που φεύγανε την περίοδο που χρωστάγαμε 15 εκατομμύρια ευρώ στους Ελβετούς και πήγαν να μας κόψουν το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων» είπε ο Παύλος Πολάκης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Παύλου Πολάκη στη Βουλή: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 «Να σας καταθέσω και αυτά εδώ, πάλι για να μείνουν στην ιστορία, για να μπορεί να τα δει ο ιστορικός του μέλλοντος. Είναι αυτά που είπα, ένα μέρος αυτών των συμβάσεων, να διαβάζεις εδώ να σηκώνεται η τρίχα της κεφαλής σου. Να δίνουν λέει σε μια εφημερίδα 20.000 ευρώ, Παραπολιτικά, Κουρτάκης (…) για να δημοσιεύει άρθρο για την πολιομυελίτιδα στη Συρία (…). Προκαλώ τα ΜΜΕ να τα δημοσιεύσουν αυτά. Αν έχουν άντερα για να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό, αυτά εδώ που είναι εδώ μέσα, να τα δημοσιεύσουν. Να δει ο κόσμος τα δεκαχίλιαρα και τα εικοσαχίλιαρα και τα δεκάδες εκατομμύρια που φεύγανε την περίοδο που χρωστάγαμε 15 εκατομμύρια ευρώ στους Ελβετούς και πήγαν να μας κόψουν το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων. Γι’ αυτό δεν υπήρχαν λεφτά. Εμείς το ξεπληρώσαμε αυτό και ξαναπήρε μπρος το πρόγραμμα. Και εδώ να μοιράζει τα δεκαχίλιαρα σαν να είναι μαρούλια προκειμένου να ταΐζει τα ΜΜΕ με γελοίες δικαιολογίες. (…) Αυτό, βέβαια, δεν ξεκίνησε με τους τελευταίους. Αυτό το είχε ξεκινήσει ο κύριος Αβραμόπουλος. Και πιο πριν είχε ξεκινήσει. Είναι η υπόθεση ίδια. Αυτή η συμμορία είναι από τότε εκεί. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι. Αυτός ο Παπαδημητρίου, και προσέφερε υπηρεσίες. Παιδιά ελέγχω τα ΜΜΕ. Έλα εδώ κύριε Αβραμόπουλε να σε φτιάξω. Έλα εδώ κυρία Ζέτα Μακρή να σε φτιάξω. Έλα εδώ κύριε Λοβέρδε να σε φτιάξω. Έλα εδώ κύριε Άδωνι να σε φτιάξω. (…) Κοιτάξτε εδώ. Επιχορήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ από το προϊόν του αντικαρκινικού εράνου, του τελευταίου: Του δώσανε λέει 1,5 εκατομμύριο για να χρηματοδοτηθεί η εθνική εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου. Και άλλα δύο εκατομμύρια για να κάνει αρχείο νεοπλασιών. Έφτιαξε ένα εξελάκι! Τριάμισι (εκατομμύρια) από το προϊόν του αντικαρκινικού εράνου. Εμείς τα τριάμισι που μείνανε τα δώσαμε στο Θεαγένειο, στον Άγιο Σάββα και στο Μεταξά, και αγοράσαμε μηχανήματα ακτινοθεραπείας».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης