Την «πολεμική ατμόσφαιρα» που δημιουργεί η σωρεία δηλώσεων κατά της Ελλάδας καταγγέλλει η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνεντεύξεις της στις αυστριακές εφημερίδες «Ντι Πρέσε» και «Ντερ Στάνταρντ».

Η κα Διαμαντοπούλου λέει στην «Ντι Πρέσε» ότι από το καλοκαίρι του 2010 ακούγονται δεκάδες δηλώσεις πολιτικών, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, για την Ελλάδα και ο καθένας εμφανίζεται ως ειδικός που κάτι πρέπει να πει για το μέλλον της χώρας, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό μεγάλες αντιδράσεις στις αγορές και σε άλλες χώρες και δημιουργώντας με αυτήν την υπερπαραγωγή δηλώσεων μια πολεμική ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δηλώνει πεπεισμένη πως η Ελλάδα θα επιστρέψει τα χρήματα των δανείων, σημειώνοντας πως για τον σκοπό αυτό η χώρα χρειάζεται αέρα για να αναπνεύσει και για να παράγει, ενώ αποσαφηνίζει πως η ελληνική κυβέρνηση ζητεί περισσότερο χρόνο και όχι περισσότερα χρήματα.

Δηλώνει, επίσης, βέβαιη πως η Ελλάδα θα είναι σε πέντε χρόνια ακόμη μέλος της Ευρωζώνης.

Στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», η κα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στα διάφορα σενάρια και τις απειλές που εκτοξεύονται εις βάρος της Ελλάδας, τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κατανοούν μεν πολύ καλά την κατάσταση, ωστόσο ενεργούν με γνώμονα κυρίως το εθνικό τους συμφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης