«Πόλεμος» Πάγκαλου-Εφ. Δημοκρατία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 17:15
«Πόλεμος» Πάγκαλου-Εφ. Δημοκρατία
Λάβρος κατά του δημοσιεύματος της εφ. Δημοκρατία, που τον ήθελε να διαμένει πολυτελώς στη Βενετία, ο Θ.Πάγκαλος καταγγέλλει «κατασκευασμένα ψεύδη» και «διασπορά μίσους» που «σπέρνει το σύστημα που διευθύνει ο 2ος όροφος της Συγγρού» και προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θ. Παγκάλου, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πρόσφατα εμφανίστηκε στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μια εφημερίδα αγνώστου προελεύσεως, αγνώστου ιδιοκτήτη και χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κεφάλαια που την χρηματοδότησαν. Ο αριθμός αναγνωστών της δεν δικαιολογεί οικονομικά την ύπαρξή της. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιος βάζει τα χρήματα και γιατί δέχεται να χάνει χιλιάδες ευρώ καθημερινά.

«Η εφημερίδα που μοίρασε σε CD τους λόγους του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου και άλλα συναφή, φέρνοντας ξανά στη ζωή το αλήστου μνήμης σύνθημα "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", δε ζητά ούτε την αλήθεια ούτε απαντήσεις. Το μόνο που επιδιώκουν είναι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την πτώση της Κυβέρνησης, έστω κι αν αυτή η πτώση, ειδικά τώρα, οδηγήσει την χώρα στο χάος. Δεν διστάζουν να σπρώξουν την χώρα στο γκρεμό, καλλιεργώντας τον λαϊκισμό, το μίσος, τον φθόνο και τα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου.

«Η ακροδεξιά διεύθυνση της εφημερίδας "Δημοκρατία" κατασκεύασε ένα ακόμα ψέμα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει μόνο ένα πραγματικό γεγονός: ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκπροσώπησε στη Biennale της Βενετίας την χώρα. Όλα τα άλλα που αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία" για να κατασκευάσει το δημοσίευμα, και κυρίως το ξενοδοχείο και τα ποσά, είναι παντελώς ψευδή και, φυσικά, θα λογοδοτήσουν γι' αυτά στη Δικαιοσύνη».

Η απάντηση της εφημερίδας:

«Για μια επιπλέον φορά, ο Τύπος βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης του Μνημονίου, η οποία αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να αντέξει ούτε την αλήθεια ούτε την κριτική των πεπραγμένων της. Την απειλητική σύσταση-ντιρεκτίβα της κυβέρνησης προς τα ΜΜΕ που τολμούν να γράφουν και να μεταδίδουν ειδήσεις για την Κατοχή της χώρας από τις «δάνειες δυνάμεις» ακολούθησε το παραλήρημα ενός σεσημασμένου υβριστή εναντίον της «δημοκρατίας». Ήταν η σειρά της εφημερίδας μας να δεχτεί τον οχετό λάσπης από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και συναυτουργό των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν Θ. Πάγκαλο, που ενοχλήθηκε από το ακριβές ρεπορτάζ -στο οποίο εμμένουμε- για το πολυτελές τριήμερό του στη Βενετία. Η αμηχανία του αυτοανακηρυχθέντα «Περικλή» για την αποκάλυψη των εξόδων στα οποία υπέβαλε τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό εκδηλώθηκε με έναν γραπτό λίβελο, ο οποίος θα λάβει την απάντησή του όπως του πρέπει: εντύπως (στο αυριανό φύλλο της “δημοκρατίας”)».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 17:20