Εκτενή αναφορά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στην επίθεση που εξαπέλυσε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο κάνει το Politico, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως είναι «αξιοσημείωτο ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης να επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε άτομο με αναπηρία».

Για το σχόλιο του Παύλου Πολάκη το Politico επισημαίνει πως «προκάλεσε απογοήτευση εντός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είδε τη διαμάχη να θέτει σε κίνδυνο το προφίλ της ως μιας κυβέρνησης που φροντίζει τους αδύναμους», ενώ αναφορά γίνεται και στην πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία προς το πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξιο αναφοράς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι το γεγονός ότι η επίθεση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, «αλλά όχι στον Έλληνα πρωθυπουργό». «Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος περιέγραψε τα σχόλια του αναπληρωτή του ως “προφανώς ατυχή” στην ελληνική τηλεόραση και είπε ότι θλίβεται που η υπόθεση έδωσε στη ΝΔ “την ευκαιρία να αντεπιτεθεί» σημειώνει.

«Ποιος θα έχανε μια ευκαιρία σαν κι αυτή να στρίψει το μαχαίρι στην πληγή;» διερωτάται το Politico παραθέτοντας δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα: «Αυτά τα σχόλια ήταν λίαν μικροπρεπή. Το ίδιο είναι και το γεγονός ότι ο Τσίπρας συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του λέγοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα, που βάζει άλλους να κάνουν τη βρόμικη δουλειά του» υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης