Την αντίδραση των κομμάτων της μείζονος αλλά και ελάσσονος αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ λόγω των αναφορών του στην οικονομική κατάσταση της χώρας. 

Νέα Δημοκρατία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τον κ. Γ. Παπανδρέου ότι λέει ψέματα.

«Πέρυσι ο πρωθυπουργός έλεγε ”λεφτά υπάρχουν” και μετά έλεγε ότι θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και τελικά έκοψε μισθούς και συντάξεις» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα λέει ότι για όλα φταίει η ΝΔ. Και τότε, και τώρα – όπως πάντα- λέει ψέματα. Μόνο που τώρα οι Έλληνες τον έχουν μάθει πια».

ΚΚΕ
 
Στην ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει πως «ο λαός πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν του την ομολογία του πρωθυπουργού ότι η ψήφος στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές σημαίνει έγκριση της πολιτικής του – στην ουσία και των νέων άγριων μέτρων που θα πάρει μετεκλογικά – και να πράξει ανάλογα».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η κοκορομαχία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, που φουντώνει προεκλογικά, δεν έχει στόχο να κρύψει τη συνενοχή τους μόνο για τα εγκλήματα που ήδη διέπραξαν σε βάρος του λαού με την πολιτική τους, αλλά και για αυτά που συναινετικά φέρνουν».

Το ΚΚΕ εκτιμά πως «οι μεγάλες επενδύσεις αραβικών, κινεζικών, άλλων κεφαλαίων που και οι δύο υποστηρίζουν, από τη μία θα γεννούν κέρδη για την πλουτοκρατία που θα συνεταιρισθεί μαζί τους και από την άλλη για τον λαό θα γεννούν ανεργία, μισθούς πείνας χωρίς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Αυτό είναι το δήθεν σύγχρονο και καινούργιο που φέρνει το ΠΑΣΟΚ. Συνταξιοδότηση στα 65 και 70 χρόνια, με μισθούς και συντάξεις πείνας».

Και προσθέτει:

«Κοροϊδεύουν και οι δύο τον κόσμο. Ούτε ένα νόμο της ΝΔ δεν κατάργησε το ΠΑΣΟΚ, ενώ και η ΝΔ εφάρμοσε ως κυβέρνηση όλους τους νόμους του ΠΑΣΟΚ. Η καραμέλα της διαφθοράς είναι το άλλοθι για νέα βάρβαρα μέτρα και το τσάκισμα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ και ήξεραν και αξιοποιούσαν την έκταση της διαφθοράς, για να χειραγωγήσουν, να υποτάξουν το λαό και να καλύψουν τη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων».
 
ΣΥΝ

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε για την πρωθυπουργική ομιλία ότι ο κ. Παπανδρέου «προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει πως οι πολιτικές της κυβέρνησής του δεν είναι σιαμαίες με εκείνες της ΝΔ».

Και σημείωσε:

«Πράγματι, ό,τι δεν πρόλαβε να κάνει η Ν.Δ. για την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων το αποτέλειωσε το ΠΑΣΟΚ. Και ό,τι άρχισε να ξεπουλάει η προηγούμενη κυβέρνηση, το ολοκλήρωσε η σημερινή και προτίθεται να το συνεχίσει».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «είναι αλήθεια πως μόλις μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνηση προώθησε μεγάλες ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, κατορθώνοντας η ανασφάλεια και η απογοήτευση να γίνουν τα συνώνυμα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών. Όσο για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, οι πολίτες δεν θα χάσουν την ευκαιρία: Θα στείλουν το δικό τους μήνυμα, καταψηφίζοντας τους υποψήφιους της κυβέρνησης του μνημονίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης