Μόλις μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με νέα μέτρηση της Public Issue για την Καθημερινή, προηγείται σταθερά στην πρόθεση ψήφου με 44,5% έναντι 36% της Ντόρας Μπακογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βεβαίως, το κλίμα πολώνεται ιδιαιτέρως στην περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος, καθώς η διαφορά τους μειώνεται στις πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Παρά ταύτα, ασχέτως με τις δημοσκοπήσεις, η κ. Μπακογιάννη θεωρείται από την πλειονότητα καταλληλότερη να διαδεχθεί τον Κώστα Καραμανλή.

Σε ό,τι αφορά στο ηγετικό προφίλ, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στη μεσαία τάξη και τους νέους, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη στα ανώτερα στρώματα και τις γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάχη έως την τελευταία στιγμή ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά δείχνουν εν τω μεταξύ ακόμη δύο δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με αυτή της Focus, για την Απογευματινή, η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει 46,3% έναντι 45% του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης λαμβάνει 5,7%.

Αντίθετα, η δημοσκόπηση της Marc για την Ημερησία, δίνει 44,4% στον κ. Σαμαρά, 41% στην κα Μπακογιάννη. Το ποσοστό του κ. Ψωμιάδη ανέρχεται στο 10,1%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης