Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και το σύστημα καθαριότητας του Δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, και Ανδρέας Κουράκης σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, καταλόγισαν ανικανότητα στο Δήμο και στη διοίκηση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου να διαχειριστούν το θέμα των σκουπιδιών και κάλεσαν τον υποψήφιο δήμαρχο, Κώστα Γκιουλέκα, να πάρει θέση για το ζήτημα, διότι στο ψηφοδέλτιό του περιλαμβάνει και μέλη της σημερινής Δημαρχιακής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπαν, ο δήμος φρόντισε να καθαρίσει τους μεγάλους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά οι σωροί στις γειτονιές τα σκουπίδια παραμένουν «βουνά», καθώς κινούνται μόνο 6 απορριμματοφόρα του Δήμου και 10 ιδιωτικά.

Επίσης, άσκησαν κριτική στη διοίκηση του Δήμου για το γεγονός ότι στα τέσσερα τελευταία χρόνια έκανε μόνο δύο δημόσιους διαγωνισμούς, κι αυτοί δεν ολοκληρώθηκαν, για την προμήθεια ανταλλακτικών οχημάτων καθαριότητας, και ότι χρησιμοποιεί τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης. Επισήμαναν ότι υπήρξαν περιπτώσεις που το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνήθηκε να εγκρίνει δαπάνες για την προμήθεια ανταλλακτικών με απευθείας αναθέσεις.

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι η παράταξή του προγραμματίζει την πλήρη αλλαγή του συστήματος καθαριότητας, με «καθαρά» απορριμματοφόρα που δεν θα ρυπαίνουν και θα εφαρμόσει αμέσως ένα διαφορετικό πρόγραμμα ανακύκλωσης. Παράλληλα, ζήτησε να αναβληθεί η εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών, που ελήφθη πριν δύο μήνες και ανεβάζει στα 60.000 ευρώ -από τα 45.000- το ύψος των έργων για τα οποία μπορούν να γίνονται απευθείας αναθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης