Ποτάμι: Αρνητική εξέλιξη η μη συμφωνία στο Eurogroup

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, 11:55
Ποτάμι: Αρνητική εξέλιξη η μη συμφωνία στο Eurogroup
Αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα χαρακτηρίζει το Ποτάμι τη μη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup, τονίζοντας ότι «η ρύθμιση του χρέους είναι εθνική υπόθεση» και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση «με επικοινωνιακούς όρους».

Όπως σημειώνει το Ποτάμι, «η ελληνική κυβέρνηση που περιμένει τη συμφωνία Σόιμπλε-ΔΝΤ αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου καλλιεργώντας υπεραισιόδοξα σενάρια».

«Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα να φθάσουμε κοντά στις γερμανικές εκλογές, γεγονός που, όπως είχαμε προειδοποιήσει, δεν βοηθά στην εξεύρεση λύσης» επισημαίνει το κόμμα, συμπληρώνοντας πως στην υπόθεση του χρέους είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση.

«Δεν είναι όλα κομματικά παιγνίδια. Οι ρυθμίσεις θα δεσμεύσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας» υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας παράλληλα πως δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά «τα σενάρια που συζητούνται για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και 2,2% έως το 2060», τα οποία «θα αλυσοδέσουν τη χώρα σε βαριά λιτότητα διαρκείας».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, 13:06