Απίστευτους ισχυρισμούς για την επίμαχη συνομιλία του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη διατύπωσε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος. Ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι είχε αναλάβει το ρόλο…. κατασκόπου για το καλό της παράταξης και της πατρίδας!

«Αποφάσισα να διαδραματίσω ένα ρόλο για το καλό της παράταξης και της πατρίδας .Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε απροστάτευτους 500.000 πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Χρυσή Αυγή», τόνισε ο κ. Μπαλτάκος σε συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου στο Real Fm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τους έλεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Έπρεπε να γνωρίζω σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις που θα έκαναν. Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τις συνομιλίες που είχα μαζί τους και ούτε μου ανέθεσε κάποια “αποστολή”. Θα έπρεπε να φορτώνω τον Σαμαρά με τον Κασιδιάρη, τον Ηλιόπουλο και τους άλλους; Ο Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε…» τόνισε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι έχει συναντηθεί δεκάδες φορές με Χρυσαυγίτες βουλευτές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες.

«Είχα πολλές συναντήσεις μαζί τους ακόμα και πριν από την δολοφονία του Φύσσα. Ίσως έχουν κι άλλα βίντεο. Μπορεί να έχω πει και άλλα ακόμα χειρότερα, δεν θυμάμαι τι έχω πει στις συνομιλίες που είχα μαζί τους. Αλλά ότι έχω πει , το έχω πει για συγκεκριμένο σκοπό. Δεν θυμάμαι με ποιους από αυτούς έχω συναντηθεί και πολλές φορές μαζί τους».

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος ισχυρίστηκε ότι μόνος του παραιτήθηκε, ενώ αναφέρθηκε και στο επεισόδιο που είχε ο γιος του με Βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον διάδρομο της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπήκε στο γραφείο, στον διάδρομο πήγε. Άκουσα τις φωνές. Είδε τους Βουλευτές και τους είπε με έντονο ύφος “πού είναι ο Κασιδιάρης;”. Άρχισαν να σπρώχνονται. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια με τη βία δεν μπορούν να διαμαρτύρονται. Έχει κώδικα τιμής ο γιος μου. Οποιοσδήποτε έχει εμπλακεί σε διαδικασία αυτοφώρου μπορεί να επιλέξει πότε θα παρουσιαστεί. Δεν τον έχω δει από χθες. Είναι αξιωματικός του Ναυτικού, ξέρει τι πρέπει να κάνει».

Όσο για τις αιχμές που άφησε εναντίον του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ότι όσο η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση δεχόταν από τον ίδιο πιέσεις για να στηρίξει νομοσχέδια με αντίβαρο τη Χρυσή Αυγή , είπε: «Όταν έγινε η ιστορία με την ΕΡΤ ήρθε στο γραφείο μου ο Τσούκαλης και του είπα τι θέλετε; Να γίνουν εκλογές; Θέλετε να διπλασιάσει η Χρυσή Αυγή τα ποσοστά της; Που θέλετε να μας σπρώξετε;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης