Τις δυνατότητες διεύρυνσης της στρατηγικής σημασίας τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του ισραηλινού κοινοβουλίου Γιούλι-Γιoέλ Έντελσταϊν.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η υποδειγματική λειτουργία του κοινοβουλευτισμού στο Ισραήλ αποτελεί παράγοντα πολιτικής και δημοκρατικής σταθερότητας για ολόκληρη την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκανε επίσης ειδική αναφορά στη συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων Ελλάδος και Ισραήλ για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή και στη Συρία, καθώς και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας του ΙSIS, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «οι διασπορές μας σε όλη την υφήλιο συνεργάζονται πολύ καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τη στενή συνεργασία των ισραηλινής και των ελληνικής καταγωγής βουλευτών στο πλαίσιο του Κογκρέσου και επανέφερε την πρόταση που είχε υποβάλει κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, να υπάρξει αυτή η συνεργασία γενικότερα σε όλον τον κόσμο, σε όποια κοινοβούλια υπάρχουν βουλευτές, οι οποίοι έχουν είτε ελληνική είτε ισραηλινή καταγωγή.

Aπό τη μεριά του, ο πρόεδρος της Knesset του Ισραήλ χαρακτήρισε τη συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ στρατηγικής σημασίας τόσο στον τομέα της άμυνας όσο και της ενέργειας, και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου.

Πηγή φωτό: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης