Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα τα οποία έλαβαν μέρος στην 20η Διεθνή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018, φιλοξενούμενη από το ΚΚΕ, το οποίο τιμά τα 100 χρόνια της ιστορικής του πορείας, καλούν στην ανάπτυξη κοινών και συγκλινουσών δράσεων την επόμενη περίοδο στους εξής βασικούς άξονες:

α) Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις επεμβάσεις και την στρατιωτικοποίηση.
Δράσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ -το οποίο έχει την 70η επέτειό του στις 4 Απρίλη 2019- και την ΕΕ, η οποία στρατιωτικοποιείται πάρα πέρα με την PESCO και άλλους μηχανισμούς. Ενάντια στα πυρηνικά όπλα και τις ξένες στρατιωτικές βάσεις, αξιοποιώντας την επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι – 6 και 9 Αυγούστου και τα 80 χρόνια από την έναρξη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου – 1η Σεπτέμβρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

β) Για την υπεράσπιση της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος και των αξιών του προλεταριακού διεθνισμού.
Πολύμορφες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Κομμουνιστικής Διεθνούς – 2 Μάρτη, δράσεις ενάντια στον αντικομμουνισμό, τις διώξεις και απαγορεύσεις κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων. Αξιοποίηση της 102ης επετείου της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης για την προβολή των επιτευγμάτων του σοσιαλισμού και την εμβάθυνση της θεωρητικής συζήτησης και πρακτικής δράσης ενάντια στον καπιταλισμό και την εκμεταλλευτική, καταπιεστική, επιθετική, ληστρική και απάνθρωπη φύση του.

γ) Να δυναμώσει η Διεθνιστική Αλληλεγγύη με τους λαούς που αγωνίζονται, αντιμετωπίζουν κατοχή, ιμπεριαλιστικές απειλές και επεμβάσεις.

Δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της πάλης, απαιτώντας τον τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και των παρεμβάσεων και απειλών ενάντια στη Βολιβαριανή Βενεζουέλα. Στηρίζουμε τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της κατοχής και αυτοδιάθεση, εγκαθιδρύοντας εθνικό, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, εφαρμόζοντας τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και υποστηρίζοντας την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, καταδικάζοντας την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ.
Καταγγελία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο και αλληλεγγύη στον Κορεάτικο λαό για ανεξάρτητη και ειρηνική επανένωση. Αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες και με όλους τους λαούς που αντιμετωπίζουν κατοχή, επέμβαση και αποκλεισμό από τον ιμπεριαλισμό.

δ) Ολόπλευρη ταξική αλληλεγγύη με τους αγώνες των εργαζομένων για εργασιακά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου.
Ανάπτυξη αγωνιστικών δράσεων στους τόπους δουλειάς, και συγκεκριμένα στη Διεθνή Ημέρα Εργατών την 1η Μάη, αναδείχνοντας τον πρωτοπόρο ρόλο των κομμουνιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ε) Για τα δικαιώματα και τη χειραφέτηση των γυναικών.
Ανάπτυξη αγωνιστικών δράσεων, στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα Γυναικών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και την πλήρη τους ισοτιμία στην εργασία και τη ζωή.

στ) Πάλη για τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στις φασιστικές δυνάμεις, αντιδραστικά καθεστώτα, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τον θρησκευτικό φανατισμό και την κοινωνική καταπίεση.
Ανάπτυξη αγωνιστικών δράσεων την Ημέρα της Νίκης των Λαών επί του Φασισμού – Ναζισμού.

ζ) Ανάπτυξη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για την επιτυχημένη φιλοξενία αυτής της Συνάντησης.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης