«Με αδίστακτες πραξικοπηματικές διαδικασίες, με μεταγραφές και μετατροπή της Βουλής σε οίκο παραεμπορίου οι Νατοϊκοί κυβερνητικοί υπάλληλοι, με την άμεση ή έμμεση συναίνεση όλου του Νατοϊκού πολιτικού κατεστημένου, επιχειρούν να ψηφίσουν με διάτρητες διαδικασίες την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, τη στιγμή μάλιστα που οι βουλευτές ούτε καν γνωρίζουν το τελικό Σύνταγμα της γειτονικής χώρας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το πραξικόπημα για να περάσουν οι Πρέσπες γίνεται ακόμα πιο προκλητικό, αφού σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα αγνοείται σκοπίμως η έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα, προκειμένου να λειτουργήσει στη Βουλή υπέρ της Συμφωνίας το μαγειρείο των συναλλαγών στο παρασκήνιο, των πολιτικών εξαγορών και της διάλυσης κομμάτων μιας χρήσης. Το πραξικόπημα για την κύρωση των Πρεσπών έχει κάποιες αναλογίες με το εν εξελίξει αδίστακτο και απροσχημάτιστο πραξικόπημα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, το οποίο βρήκε, τη συναίνεση των υπερσυντηρητικών- ακροδεξιών προθύμων τους, αλλά και της ΕΕ, διότι και τα δύο αποβλέπουν στον πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό έλεγχο χωρών και ζωνών και στην ιμπεριαλιστική καταλήστευση τους» συμπληρώνει ο γραμματέας της ΛΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η ΛΑΕ σήμερα το απόγευμα στις 6 μ.μ, μαζί με πολλές αριστερές προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις.

«Η διαμαρτυρία μας έξω από την αμερικανική πρεσβεία θα συνδυασθεί και με την καταγγελία του χθεσινού “μεταμοντέρνου” πραξικοπήματος των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα» τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης