Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι περισσότεροι πράσινοι χώροι, η επισιτιστική κρίση και η έλευση των προσφύγων από την Ουκρανία, βρέθηκαν στο επίκεντρο συζητήσεων στη συνέντευξη τύπου των μελών των Πράσινων στη Θεσσαλονίκη.

«Προσβλέπουμε στην ενότητα του Πράσινου χώρου μέσα από αυτοκριτική και ανανέωση» δήλωσε ο συνεκπρόσωπος των Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς λέμε ότι τώρα είναι η στιγμή να πατήσουμε φρένο στις εξορύξεις και να δοθεί έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον» είπε ο κ.Τρεμόπουλος ενώ για ριζική αλλαγή στην οικονομία έκανε λόγο ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος.

«Η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι κρίση του αερίου και η έκρηξη των τιμών ενέργειας έχει συμπαρασύρει όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα να αποδομείται ο οικογενειακός προϋπολογισμός» πρόσθεσε και πρότεινε τη δημιουργία προγραμμάτων για τους πολίτες για εξοικονόμηση ενέργειας και φωτοβολταϊκά, με πιο άμεση και ευέλικτη χρηματοδότηση.

Τη διαπίστωση ότι «ξαναγυρίζουμε πίσω στις δεκαετίες του ΄70 και ΄80 όταν η πυρηνική ενέργεια παρουσιάζονταν ως καλή λύση» έκανε το μέλος της Γραμματείας, Αλέκος Γεωργόπουλος και παίρνοντας θέση για το προσφυγικό, η Λορέτα Σπάχο δήλωσε ότι 8.000 με 10.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και θα έπρεπε να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι μετά το πρόσφατο συνέδριό τους, οι Πράσινοι ανανέωσαν τα όργανά τους και υιοθέτησαν θέσεις για τη βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση, την οικονομία, την αντιμετώπιση της πανδημίας, την αναβάθμιση του ΕΣΥ, τη λειτουργία της Δημοκρατίας, την Ουκρανία, την κτηνοτροφία και στοχεύουν στη συγκρότηση ενός ενωτικού, αξιόπιστου, αυτόνομου και ισχυρού πράσινου φορέα, που θα εκπροσωπείται σε όλους τους πολιτικούς θεσμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης