Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο θέατρο Ακροπόλ όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των 58.

Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα για τον ενιαίο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς. Τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Για την προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας – Για τη δημοκρατική αλλαγή της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης ενώ υπήρξαν παρεμβάσεις από τους Παρασκευά Αυγερινό, Γιάννη Μπέζο, Πασχ. Αγανίδη και την κυρία Χαριτίνη Καρακωστάκη. Εκ μέρους των Κινήσεων (Δυναμική Ελλάδα, Νέοι Μεταρρυθμιστές, «Μπροστά!», Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β’) που συμμετέχουν μίλησε ο Ι. Τούντας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης όπως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στον οποίο επίσης εστάλη πρόσκληση δεν παρευρέθει στην εκδήλωση καθώς διαφωνεί με την στρατηγική του εγχειρήματος των 58 και επίσης απορρίπτει τη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που υποστηρίζει – όπως εξηγεί – νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

H δημόσια εκδήλωση ξεκίνησε με τα ηχογραφημένα μηνύματα του υποψήφιου των ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς και του επικεφαλής της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άφιξη του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Πλήθος κόσμου στο Ακροπόλ-Η άφιξη του Κώστα Σημίτη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Η άφιξη του πρώην πρωθυπουργού

Σημίτης-Ανδρουλάκης

Koσμοσυρροή στο Ακροπόλ

Η κα. Χριστοφιλοπούλου

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

 

Ο Μάρτιν Σουλτς στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του υποστήριξε ότι διακυβεύονται πολλά στην Ευρώπη καθώς η κρίση τροφοδότησε τον ευρωσκεπτικισμό. Γι’ αυτό και τόνισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει» προσθέτοντας ότι «έχω προσωπικά δεσμευτεί γι’ αυτό τον αγώνα». «Πρέπει να ανατρέψουμε τη σημερινή πλειοψηφία των συντηριτικών» συνέχισε. Ο Χάνες Σβόμποντα μιλώντας για την κίνηση των «58» τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει στην Ελλάδα μια εναλλακτική επιλογή απέναντι στον δεξιό εξτρεμισμό και τον αριστερό λαϊκισμό».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: Τ. Γιαννίτσης, Ν. Αλιβιζάτος, Ν. Ροζάκης, Ι. Καλογήρου, Π. Καψής, Γ. Παγουλάτος, Στ. Μπένος, Ν. Μπίστης, Π. Παναγιωτόπουλος, Γ. Βερνίκος, Σώτη Τριανταφύλλου, Απ. Δοξιάδης, Ν. Χριστοδουλάκης, Γ. Γραμματικάκης, Ν. Ανδρουλάκης, Χρ. Δερβένης, Κ. Σκανδαλίδης,Ι. Ιωαννίδης, Κ. Σπηλιόπουλος, Κ. Καρτάλης, Σούλα Μερεντίτη, Δημ. Λιτζέρης, Αντ. Λιάρος, Π. Ρήγας, Σ. Κεδίκογλου, Ανδρ. Μακρυπίδης, Ατζελα Γκερέκου, Γ. Δρυς, Β. Κοντογιαννόπουλος, Δ. Παπούλιας, Στ.Λιβαδάς, Γ. Γεωργάτος, Τ. Σιαμαντάς, Α. Παπαδόπουλος, ο Π. Κουκουλόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης