Την ελπίδα ότι είναι θέμα ωρών η ελληνική κυβέρνηση να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους δανειστές της, “κυρίως προς την κατεύθυνση κάποιας προσέγγισης του χρέους και να δοθεί η δυνατότητα στη χώρα μας να μπει αύριο κιόλας σε αναπτυξιακή πορεία”, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά “είμαστε με το τηλέφωνο στο χέρι προκειμένου να ενημερωθούμε άμεσα για τις όποιες εξελίξεις”.

Στο περιθώριο αποψινής εκδήλωσης στη Βέροια, όπου θα ανακοινώσει τη δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης πυρηνόκαρπων, γιγαρτοκάρπων, ο κ. Αποστόλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε, “θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική από πλευράς των εταίρων μας γιατί και όχι μόνο τα όρια και οι αντοχές της ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, έχουν πλέον εξαντληθεί”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, “αν θέλει η Ευρώπη να έχει και την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, πρέπει οπωσδήποτε απόψε να υπάρξει μια συμφωνία. Εμείς τα δώσαμε όλα, δεν έχουμε άλλες δυνατότητες”.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε, “το κομμάτι που εξαρτιόταν από εμάς έχει εξαντληθεί στο σύνολό του, από εκεί και πέρα είναι η ώρα να δείξουν πραγματικά την ειλικρινή τους διάθεση οι εταίροι μας”.

Ύστερα από σχετική ερώτηση διευκρίνισε, ότι “η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεών της με τους θεσμούς, έχει ξεπεράσει και κόκκινες γραμμές που είχε θέσει, γιατί πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία θέλει, και αυτό μας έχει εξουσιοδοτήσει να κάνουμε, να δώσουμε τη μάχη της αντιμετώπισης της κρίσης εντός της ευρωζώνης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης