Επιστολή με την οποία ενημερώνει για τη χθεσινή απόφαση της Προανακριτικής αναφορικά με την εξαίρεση των κ.κ. Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου απέστειλε ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης Ιωάννης Μπούγας, στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει με επιστολή του από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να ορίσει τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντικαταστήσουν τον κ. Πολάκη και τον κ. Τζανακόπουλο στις εργασίες της Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω του κανονισμού της Βουλής, απαιτούνται τρεις ημέρες προκειμένου να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που είχε ως αντικείμενο την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή (τέως αντιπροέδρου της Novartis Hellas) θα μετακινηθεί για την προσεχή Τρίτη, 5 Νοεμβρίου. Στο μεσοδιάστημα θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εγγράφως ποιους βουλευτές ορίζει να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποφασίσει κατά πόσο θα συνταχθεί με τη δήλωση ανυπακοής του Παύλου Πολάκη και την απόφαση του κ. Τζανακόπουλου να παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση παραβιάζοντας κατ’ ουσίαν την απόφαση της Επιτροπής επιβάλλοντας αναγκαία την επέμβαση της Φρουράς της Βουλής.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής ο πρόεδρος Γιάννης Μπούγας προειδοποίησε τα μέλη της πως αν παραστεί αναγκαιότητα θα ενεργοποιήσει και το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα, για φυλάκιση έως 3 έτη ή χρηματική ποινή σε όσους δημιουργούν προσκόμματα στη συνεδρίαση Επιτροπής του Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης