Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά τον μαραθώνιο διαβουλεύσεων στο Υπουργείο Οικονομικών, που ολοκληρώθηκε στις 05.00 τα ξημερώματα και αναμένεται να συνεχιστεί το μεσημέρι.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος. Είμαστε πολύ κοντά στο να μπορέσουμε να κλείσουμε (σ.σ.: συμφωνία)» δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και είναι αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Νισάφι πια με τις θεωρίες συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που έχουμε ακούσει και τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν κάθε λογική».

«Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι απαράδεκτο. Δηλαδή, είναι μία απόπειρα υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας με προφανείς απαράδεκτες σκοπιμότητες. Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό του 2013, θα έχουμε πρόβλημα με τον προϋπολογισμό του 2014, δεν θα υπάρχει πλεόνασμα… αλλά το τελευταίο που λέει για στημένη έξοδο στις αγορές δείχνει και το μέγεθος της άγνοιάς του. Εμείς αυτό που καταφέραμε είναι αυτό που προβλεπόταν για τα τέλη του 2015 να το κάνουμε ενάμιση χρόνο νωρίτερα. Να βγούμε στις αγορές. Και ναι, όντως θα δανειστούμε ακριβότερα απ’ ό,τι δανειζόμαστε με τους όρους του μνημονίου» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης