Στο φως της δημοσιότητας φέρνει δημοσίευμα ελβετικής εφημερίδας την πρώτη προφυλάκιση στο εξωτερικό για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Ειδικότερα, η γερμανόφωνη Tagesanzeiger επισημαίνει πως παραμονές Χριστουγέννων προφυλακίστηκε ο Π.Μ., ο Ελληνογερμανός τραπεζίτης του Νίκου Ζήγρα και του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην ελβετική Morgan Stanley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
«Ο Π.Μ. θεωρείται πρόσωπο – κλειδί, από εκείνα που γνώριζαν την παράνομη προέλευση του χρήματος» αναφέρει πηγή στην εφημερίδα, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Σε βάρος του προφυλακισθέντος εκκρεμεί δίωξη από τις δικαστικές αρχές της Ελβετίας για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα), και πλαστογραφία. Ήδη, έχει διενεργηθεί δύο φορές κατ’ οίκον έρευνα στο ελβετικό έδαφος για τον εντοπισμό και τη συλλογή ενοχοποιητικών στοιχείων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Tagesanzeiger έχουν εντοπιστεί στοιχεία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ρίχνουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Αποστάσεις από τη Morgan Stanley

Η Morgan Stanley Ζυρίχης παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και είχε φροντίσει να τηρήσει εξ αρχής αποστάσεις από τον Π.Μ. , ο οποίος θεωρείται ακόμη ύποπτος για την ελβετική Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ελβετικό δημοσίευμα, ο Π.Μ. είχε τεθεί σε καθεστώς «προσωρινής άδειας» από τα γραφεία της UBS Ζυρίχης, όπου εργάστηκε για οκτώ μήνες.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης, Ελβετοί εισαγγελείς έχουν λάβει καταθέσεις τόσο από τον πρώην υπουργό όσο και τον Νίκο Ζήγρα, σε συνεργασία με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές και συγκεκριμένα τον ανακριτή διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης