Πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας από το ΠΑΣΟΚ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 14:42
Πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας από το ΠΑΣΟΚ
«Το κορυφαίο ζήτημα για την ελληνική κοινωνία είναι η ανάσχεση της ανεργίας, η αντιμετώπιση πρωτίστως της απόλυτης ανεργίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δίδοντας στη δημοσιότητα το ολοκληρωμένο σχέδιο του Κινήματος για «ένα μεγάλο φιλόδοξο πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας», το οποίο, όπως είπε, απεστάλη και στην Τρόικα, όπως είχαν συμφωνήσει κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη.

Αφού επισήμανε ότι υπάρχουν 400.000 νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και χωρίς άλλους πόρους, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το πρόγραμμα αφορά συνολικά σε 700.000 θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, αφορά στη στήριξη 500.000 θέσεων «που απειλούνται», καθώς επίσης και σε 200.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 100.000 μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αυτεπιστασία και την κοινωνική εργασία, 20.000 θέσεις σε συνεταιριστικές εταιρείες κοινωνικής οικονομίας και 80.000 «για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από νέους ανθρώπους που πρέπει να μπουν με εφόδια στην αγορά εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, «που τον έχουμε μετρήσει ευρώ- ευρώ», είναι 1,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 750 εκατ. προέρχονται από τους πόρους τους ΕΣΠΑ, που πρέπει να μεταφερθούν από άλλα προγράμματα στο Κοινωνικό Ταμείο, 400 εκατ. υπάρχουν διαθέσιμα στο ΛΑΕΚ και 150 εκατ. μπορούν να βρεθούν από τον αλληλόχρεο λογαριασμό του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

«Αυτό είναι ένα σχήμα που συγκεντρώνει τα αναγκαία ποσά και μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη στήριξη της απασχόλησης και να δώσουμε σιγουριά στις οικογένειες, που έχουν ως πρώτη αγωνία την υπόθεση της ανεργίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 12.30, μετά το μεσημέρι, θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε πρώτη συνεδρίαση, η νεοεκλεγείσα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠαΣοΚ, για να αναδείξει τον γραμματέα της και το νέο Πολιτικό Συμβούλιο.

Επίσης θα εκλεγούν τα μέλη της Επιτροπής Καταστατικού, της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, καθώς και ο Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου του Κινήματος.

Πηγή:AΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 14:45