Περισσότερα από 40 σημεία περιλαμβάνει η προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, που έχουν ετοιμάσει ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος και θα ανακοινώσουν το βράδυ της Τετάρτης μετά τη συνάντησή τους, δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας.

«Βασικός στόχος (της συμφωνίας) είναι όχι μόνο να υπάρξουν οι αμοιβαίες δεσμεύσεις για να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση για αμοιβαίους στόχους της κυβέρνησης και έχει να κάνει και με τα μέτρα και την κυβέρνηση, αλλά φιλοδοξία της είναι να περιγράψει το μέλλον. Ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ένα σχέδιο παραγωγής, όπως και το νέο μοντέλο θεσμών που θέλουμε να φέρουμε στην Ελλάδα με ορίζοντα τετραετίας. Διότι εάν ήταν μόνο για τα μέτρα, θα ήταν πάρα πολύ περιορισμένη. Η συμφωνία έχει ορίζοντα τετραετίας», ανέφερε ο κ. Πρωτόπαππας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα επόμενα κρίσιμα τρία χρόνια, συνέχισε ο ίδιος, «θα χτίσουμε τα θεμέλια της νέας Ελλάδας, θα βγούμε από αυτήν την κρίση. Η συμφωνία μιλάει για μοντέλο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, για ζητήματα φορολογικά, της νέας αντίληψης που υπάρχει για το κράτος, για τη λειτουργία των θεσμών. Όλα αυτά είναι μέσα και όχι μόνο το Μνημόνιο και τα μέτρα που δεν πρέπει να πάρουμε. Το λένε αυτό και οι δύο. Δεν αμφισβητείται».

Διαβάστε όλο το σχέδιο εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης