Προειδοποίηση Χριστόφια προς ΕΕ για την Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 22:22
Προειδοποίηση Χριστόφια προς ΕΕ για την Τουρκία
Θα λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας η Κυπριακή Δημοκρατία αν μέχρι την αξιολόγησή της από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, προειδοποίησε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας του Ευρωπαίους ετέρους της χώρας.

Το θέμα της στάσης έναντι της Τουρκίας συζητήθηκε σε τετράωρη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, κατά την οποία έγινε επίσης ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και παρουσιάστηκαν οι θέσεις των κομμάτων.

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, η κυπριακή προειδοποίηση περιέχεται σε επιστολή του προέδρου της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων όλων των άλλων χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΡΙΚ μετέδωσε επίσης ότι θα υπάρξει περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδος, ενδεχομένως στη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το θέμα της αξιολόγησης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας θα απασχολήσει και πάλι το Εθνικό Συμβούλιο, σε νέα συνεδρίαση στις 4 Δεκεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 22:22