Στην αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει η Χρυσή Αυγή, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και κατά παντός άλλο υπευθύνου.

Υποστηρίζει ότι αδίκως στοχοποιείται χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και προχωρά ακόμη ένα βήμα ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή καταμήνυση και διατάραξη κοινής ειρήνης. Υποστηρίζοντας ότι ο Υπουργός «προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες ή σε αμοιβαία διχόνοια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Με αφορμή το γεγονός της δολοφονίας ενός πολίτη στο Κερατσίνι, η Κυβέρνηση αποδύθηκε, με αιχμή του δόρατος τον ανωτέρω αναφερόμενο Υπουργό, σε έναν «υπέρ πάντων» αγώνα να συσχετίσει το ατυχές και καταδικαστέο συμβάν, με το νόμιμο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Χρησιμοποιώντας η Κυβέρνηση κατά τρόπο απαράδεκτο τις προσβάσεις και την επιρροή της στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, χωρίς όμως να εισφέρει κανένα εύρημα ή στοιχείο που να μπορεί να αξιοποιηθεί από τη Δικαιοσύνη ως σχετιζόμενο με το συμβάν, επιχειρεί να ανακινήσει το σχέδιο να τεθεί «εκτός νόμου» το κόμμα μας, μετερχόμενη συκοφαντικά μέσα και ανύπαρκτα γεγονότα. Η Κυβέρνηση επέλεξε ως έσχατο μέσο ανάσχεσης της πολιτικής ανόδου του κόμματός μας, την απαγγελία μίας προαποφασισμένης κατηγορίας, αυτής της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της άσκησης οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αναφερόμενου Υπουργού στον Τύπο, με τις οποίες χαρακτηρίζει, εν είδει Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το πολιτικό κόμμα μας ως «εγκληματική οργάνωση», επιχειρώντας να χειραγωγήσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, καταργώντας στην πράξη τη διάκριση των εξουσιών. Οι ενέργειές του αυτές, που θυμίζουν στη σύλληψή τους ασύντακτα κράτη, έχουν οδηγήσει στο ζενίθ την πολιτική αντιπαράθεση και την πόλωση στην κοινωνία, αφού τα «πρόθυμα» στην πλειοψηφία τους ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τους, που άγονται και φέρονται από την Κυβέρνηση, μας αποκαλούν ήδη ανερυθρίαστα «εγκληματική οργάνωση», όπως ακριβώς και ο Υπουργός τους, με αποτέλεσμα να επιχειρείται μια οιονεί «εξωδικαστική» περιθωριοποίησή μας, στο βαθμό που προαναγγέλλονται από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη, διώξεις του κόμματος, των βουλευτών και των στελεχών μας, ονομαστικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή ο περιβόητος «φάκελος» που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, περιέχει μεταξύ άλλων έναν αριθμό υποθέσεων, στις περισσότερες των οποίων, καταγράφονται περιστατικά που ο αναφερόμενος Υπουργός «αποδίδει» σε δήθεν μέλη της Χρυσής Αυγής, χωρίς από πουθενά να προκύπτει μέχρι σήμερα ότι οι δράστες τους είχαν οποιαδήποτε σχέση (μέλους, στελέχους) με το κόμμα μας. Με το (αβάσιμο) σκεπτικό του αναφερόμενου Υπουργού, οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια μπορεί δυνητικά να αποδοθεί σε κάποιον πολιτικό φορέα. Ποιος όμως μέχρι σήμερα έχει συσχετίσει την όποια πιθανή πολιτική ιδεολογία ενός δράστη με την πράξη του; Και γιατί για παράδειγμα το σύνολο των καταδικασμένων πρώην Υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δεν δύνανται να θεωρήσουν ως εγκληματική οργάνωση το ΠΑΣΟΚ;»

Διαβάστε επίσης:

Παραλήρημα της Χρυσής Αυγής με μηνύσεις
, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, 13:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης