«Προκλητική για την ΕΕ η άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί με την κυπριακή Προεδρία»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 14:58
«Προκλητική για την ΕΕ η άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί με την κυπριακή Προεδρία»
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με την υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ερατώ Μαρκουλή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε προκλητική και προσβλητική για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί με την κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.Υποδεχόμενος την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου και σχολιάζοντας την παρατήρησή της ότι η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την κυπριακή Προεδρία, ο κ. Παπούλιας σχολίασε ότι «δεν είναι άρνηση, είναι μια προκλητικότητα και μια προσβολή για την ΕΕ».

«Συμφωνώ ότι έχασε μια ευκαιρία για συνεργασία, όχι με την Κύπρο, αλλά με έναν θεσμό της ΕΕ», είπε κ. Μαρκουλλή και τόνισε: «Θέλουμε μια μεταμορφωμένη Τουρκία στην Ευρώπη. Αποκαλύφθηκε στους άλλους όχι σε μας που την ξέρουμε».Η Κύπρια υπουργός προσέθεσε ότι η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα, αλλά σε αντίθεση με τις υπόλοιπες υποψήφιες χώρες δεν συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις επιταγές που θέτει η Ευρώπη.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την κ. Μαρκουλλή για την καταπληκτική άσκηση της Προεδρίας της ΕΕ. «Χαίρομαι που δώσατε απάντηση σε εκείνους που αμφέβαλλαν ότι η Κύπρος θα μπορούσε να καταφέρει μια τέτοια Προεδρία», υπογράμμισε.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 15:11