«Παγώνει», μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων, ο διορισμός της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας ξεκαθάρισε σε γραπτή του δήλωση πως η κ. Ζαρούλια «Δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία», μέχρι την 7η Οκτωβρίου οπότε θα εκδώσει την απόφασή του το δικαστήριο για τα υπόδικα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Εν συνεχεία, ο κ. Τασούλας προανήγγειλε τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ (η Ελ. Ζαρούλια) δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων», τονίζει ο κ.Κ. Τασούλας.

Όπως αναφέρει, «Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο».

Είναι αυτονόητο, υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας, «ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης