Νέα βόμβα Μητσοτάκη με πρόταση που θα συζητηθεί. Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για νέα απογραφή με πρόταση που απηύθυνε στην κυβέρνηση.

Η νέα πρόταση Μητσοτάκη έρχεται λίγες ώρες μετά τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και προφανώς θα προκαλέσει νέες εσωκομματικές αναταράξεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης σε ομιλία του σε εκδήλωση του Αμερικανικού Κολεγίου της Αθήνας, υποστήριξε πως «η κρίση βρίσκει τους Έλληνες ανέτοιμους και με άγνοια των πραγματικών προβλημάτων» και ότι «ζήσαμε δανειζόμενοι και αρνηθήκαμε πεισματικά τις μεταρρυθμίσεις».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε «για να πορευτεί η χώρα με σιγουριά στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, να γίνει ένα είδος απογραφής, να μετρήσουμε τι συμβαίνει και πού ακριβώς βρισκόμαστε».

Διευκρίνισε, δε, ότι «η απογραφή θα μπορούσε να γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, με συμμετοχή εμπειρογνωμόνων των κομμάτων. Ακόμη, αν χρειαστεί και με τη βοήθεια κάποιων διεθνών οργανισμών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της πολιτικής της συναίνεσης, λέγοντας πως «οφείλουμε όλοι να συνεννοηθούμε και να ακολουθήσουμε μια μακροχρόνια πορεία ανάκαμψης», ενώ επισήμανε ότι «από τα σωρευμένα ελλείμματα των τελευταίων 28 ετών μία η δύο γενιές θα αναγκαστούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος. Αλλά η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης