Πρόταση νόμου του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, και άλλων 74 βουλευτών για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί του «πόθεν έσχες» ενέκριναν σήμερα όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου.

Στην πρόταση νόμου, στην οποία, κατά τη συζήτηση, ενσωματώθηκαν πολλές βελτιωτικές προτάσεις, προβλέπονται, μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Αναδρομικός επανέλεγχος των πολιτικών από το 1974 έως το 2010.
-Ανάρτηση στο διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όχι μόνο των πολιτικών αλλά και όλων των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες».
-Κατάσχεση υπέρ του δημοσίου οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου έχει παραλειφθεί να δηλωθεί, αν μέσα σε τρεις μήνες δεν έχει αποδειχθεί ότι νομίμως έχει αποκτηθεί.

Την πρόταση υιοθέτησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα ευθύνης και μέτρου», που στέλνει σήμερα η Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πλειάδα ανεξάρτητων βουλευτών, υπερψήφισαν επί της αρχής και στο σύνολο της την πρόταση, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε μεν «παρών» επί της αρχής, υπερψήφισε, ωστόσο, την πλειονότητα των διατάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης