Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, 15:26
Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ
Στην κατάθεση της προαναγγελθείσης πρότασης Νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ αναμένεται να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Η πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου εντάσσεται στην απόφαση του κόμματος να κάνει και κοινοβουλευτική πράξη- τουλάχιστον δια προτάσεών της- τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ότι θα εφαρμόσει εάν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δώσει και τυπικά το "πράσινο φως" στην κατάθεση της πρότασης Νόμου με την οποία θα ζητεί:

1. Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
2. Επαναφορά όλων των καταργηθεισών συλλογικών συμβάσεων.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο κ. Τσίπρας από βήματος ΔΕΘ είχε υπεραμυνθεί της ανάγκης επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα, δηλώνοντας ότι πρόκειται ούτως ή άλλως για ένα μέτρο που δεν έχει δημοσιονομικές συνέπειες.

Το αυτό είχε υποστηρίξει και κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτη απόφασή του.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, 15:26