Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων για την «Ελλάδα της εξωστρέφειας – Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές», παρουσία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, μίλησε σήμερα 27/4 η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η υπουργός στην ομιλία της τόνισε τη σημασία συγκεκριμένων στόχων, μηχανισμών και εργαλείων ως προϋποθέσεων για την ανάπτυξη. Ανέλυσε, ακόμη, τους άξονες της εθνικής στρατηγικής για την εξωστρέφεια που είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που είναι εξωστρεφείς και κυρίως των καινοτόμων επιχειρήσεων
– προώθηση των εξαγωγών και σύνδεση των παραγόμενων προϊόντων με οργανωμένο σχέδιο και με την υποστήριξη της πολιτείας
– απλοποίηση διαδικασιών με νομοθετικές παρεμβάσεις

Η υπουργός υπογράμμισε, επίσης, το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η οικονομική διπλωματία στον τομέα των εξαγωγών, δημιουργώντας τοπικές αντένες στις τοπικές πρεσβείες και αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν υλοποιηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται από την Ευρώπη μια σημαντική στροφή του τιμονιού προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και τόνισε ενδεικτικά ότι: «προτεραιότητά μας είναι σαφώς να εξυγιαίνουμε τα δημοσιονομικά μας και να σταθεροποιήσουμε την οικονομία. Είναι, όμως, σημαντικό να γίνει κατανοητό στην Ευρώπη ότι η ανάπτυξη και η υποστήριξη των αναπτυξιακών ευρωπαϊκών δικτύων αλλά και των προτεραιοτήτων και των ναγκών κάθε χώρας είναι απαραίτητες για την οικονομία, την παραγωγή και την εξωστρέφεια, τόσο εσωτερικά στην Ευρώπη, όσο και για την εξωστρέφεια της Ευρώπης προς τη διεθνή κοινότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης