Με πρώτο θέμα στην ατζέντα του την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Π. Παναγιωτόπουλος ταξιδεύει την ερχόμενη Δευτέρα στην Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου, στο αμφιθέατρο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του υπουργού στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων του. Στη Γαλλία, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί την Τρίτη το πρωί με την γενική διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ, Ιρίνα Μπόκοβα, με την οποία θα συζητήσει το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών. Εκπεφρασμένη πρόθεσή του είναι να διερευνήσει τις πιθανότητες να συμβάλει, στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων της, η κ. Μπόκοβα στην εξεύρεση λύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να τονίσω ότι η μνήμη μου και η μνήμη όλων, συλλογικά, πηγαίνει πίσω, στην εκκίνηση αυτής της μεγάλης προσπάθειας της Μελίνας Μερκούρη, μιας προσπάθειας που μας ενώνει και μας συσπειρώνει όλους, την οποία χαιρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις –η κάθε μια με το δικό της τρόπο- και όλες οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Πολιτισμού», είπε. Όπως ανέφερε, έχει έρθει ήδη σε σχετικές επαφές με τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί, μεταξύ των οποίων και με τον ποινικολόγο Χριστόφορο Αργυρόπουλο, για να συζητήσουν λεπτομερώς το θέμα και να σχεδιάσουν κινήσεις στρατηγικής και τακτικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης