«Πρωτόγνωρη η κρίση, θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, 08:39
«Πρωτόγνωρη η κρίση, θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία»

Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα βρίσκεται «πάνω στο πρόβλημα», όπως «το έκανε από την πρώτη στιγμή», και θα συνεχίσει να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των άλλων εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που έπληξε χθες τη Χαλκιδική, έδωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Ν. Μουδανιά υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Η καλή συνεργασία και ο συντονισμός φάνηκε σε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση, γιατί η Χαλκιδική δεν είχε ξαναδεί τέτοιου είδους φαινόμενα τις τελευταίες δεκαετίες» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε πως η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από χθες.

«Είχαμε έγκαιρα ειδοποιήσει με πολλά δελτία Τύπου τον κόσμο, ότι έρχεται αυτή η κακοκαιρία, γιατί ήταν πραγματικά πρωτοφανής» είπε ο περιφερειάρχης και συνέχισε:

«Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήσαμε όλο τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΠΚΜ και βρίσκονται έξω, συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, 40 οχήματα, 40 μηχανήματα έργου, όπως ονομάζονται, με 100 άτομα προσωπικό και ταυτόχρονα εδώ και λίγη ώρα έχουν βγει 15 κλιμάκια μηχανικών της ΠΚΜ προκειμένου να επισκεφθούν όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί και να γίνει καταγραφή των ζημιών».

«Αυτό που από την πρώτη στιγμή κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να βρισκόμαστε πάνω στο πρόβλημα, μέσα στην κρίση, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, τους επισκέπτες, αλλά και τους φορείς που δίνουν τη μεγάλη μάχη, όπως είναι η Πυροσβεστική, η αστυνομία και οι εθελοντικές ομάδες, τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, 08:41