Πρώτος στόχος η ρευστότητα της αγοράς

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, 12:09
Πρώτος στόχος η ρευστότητα της αγοράς
Η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά είναι η βασικότερη στόχευση του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης θα επισημάνει μεταξύ άλλων ότι βασική προϋπόθεση για να ξεφύγει η χώρα από την ύφεση, να ανακοπούν τα λουκέτα και η αύξηση της ανεργίας είναι η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά.

Στην κατεύθυνση αυτή επιδιώκεται η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η σταδιακή εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, με χρηματοδότηση από τους εταίρους, η τροποποίηση του επενδυτικού νόμου, ενώ αποφασιστικής σημασίας είναι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και φυσικά η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την οικονομία συνολικά. Η τροποποίηση του επενδυτικού νόμου κρίνεται αναγκαία καθώς έχει ως κεντρικό κορμό τις φοροαπαλλαγές διότι ψηφίστηκε όταν επικρατούσαν άλλες συνθήκες, ενώ σήμερα δεν υπάρχει κερδοφορία.

Οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έχουν ξεκινήσει ήδη, για την επιτάχυνση των διαδικασιών και το «ξεμπλοκάρισμα κονδυλίων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, 12:09