Σοβαρό προβάδισμα φαίνεται να έχει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου.

Ειδικότερα η ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 22,5% της ψήφου διατηρώντας μια διαφορά επτά μονάδων από το ΠΑΣΟΚ το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 15,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 12%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5% και η Δημοκρατική Αριστερά 12%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,5%, η Χρυσή Αυγή 5% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3%.

Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο» της Public Issue για την Καθημερινή, ο ΛΑΟΣ μένει εκτός Βουλής, συγκεντρώνοντας ποσοστό μόλις 2% ενώ δύσκολη αναμένεται να είναι η αναμέτρηση για το Άρμα Πολιτών και τη Δημοκρατική Συμμαχία που βάσει της δημοσκόπησης θα είναι και εκείνα εκτός Βουλής.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός τη μάχη κερδίζει ο «κανένας» με ποσοστό 34% ενώ Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με ποσοστό 18%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπεται ο Αλέξης Τσίπρας με 13%, η Αλέκα Παπαρήγα με 5%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 4%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 3% και ο Φώτης Κουβέλης με 2%.

Από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, καλύτερο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 16%, η ΝΔ με 15%, ο ΛΑΟΣ με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1% ενώ «κανένα» απαντά το 24%.

Το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα προκύψει μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ σχεδόν ένας στους δυο (48%) ζητά κυβέρνηση συνεργασίας, πρωτίστως των κομμάτων της Αριστεράς (21%) και δευτερευόντως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (3%).

Επιμέλεια: Μίλλη Σιδέρη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης