«Το Κυπριακό ξεφεύγει από το δικό του πλαίσιο και μετατρέπεται σε ένα πρόβλημα Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο  πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, και πρόσθεσε ότι αυτό είναι αρνητική εξέλιξη.

«Περιμένουμε μια μόνιμη και δίκαιη λύση στο νησί μέχρι το τέλος του χρόνου. Υποστηρίζαμε πάντα ότι η λύση θα διαμορφωθεί στη βάση των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά η αναζήτηση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον» είπε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετουργικού γεύματος της κατάλυσης της νηστείας του Ραμαζανιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που το 2004 δέχθηκε ως πλήρες μέλος το νότιο τμήμα του νησιού, έχει μια ιδιαίτερη ευθύνη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και υπενθύμισε ότι δεν έχει ακόμα αρθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, παρά τα όσα έχει υποσχεθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Απευθύνω μια ακόμα έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσει μια εποικοδομητική στάση στο δρόμο προς τη λύση του προβλήματος» ανέφερε ο κ. Ερντογάν στους συνδαιτυμόνες του δείπνου, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν διπλωμάτες χωρών της Ε.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης