«Προβοκατόρικα τα περί αλλαγής του νόμου»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 09:06
«Προβοκατόρικα τα περί αλλαγής του νόμου»
Απέρριψε εκ νέου ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, τα περί αλλαγής του νόμου για τα Α.Ε.Ι. που του καταλογίζονται, χαρακτηρίζοντάς τα «προβοκατόρικα», ενώ σημείωσε ότι στόχος του είναι η εφαρμογή του νόμου αλλά με διαφορετική τακτική.

«Δεν περνάω σε διαπραγμάτευση, δεν υποχωρώ βήμα... Διαφέρω στην τακτική» ξεκαθάρισε ο κ. Μπαμπινιώτης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Επανέλαβε ότι ο νόμος για τα πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί και τόνισε ότι αυτό που επιδιώκει είναι ένα κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης με μια προσωρινή διακοπή της απειλής για διακοπή της χρηματοδότησης των ανώτατων ιδρυμάτων. «Με συνέχιση της απειλής δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα» τόνισε.

Άφησε παράλληλα και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, εάν δεν έχει την απαραίτητη στήριξη, σημειώνοντας πως είναι μια έντιμη προειδοποίηση.

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, δήλωσε ότι «ένας νόμος πρώτα εφαρμόζεται και μετά αξιολογείται».

Επεσήμανε, πάντως, ότι ο κ. Μπαμπινιώτης πήρε μια πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά στη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι υπάρχει πρόθεση οπισθοδρόμησης και αναστολής του νόμου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 09:18