Την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) σε Κέντρο για το σύνολο των υπηρεσιών του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Επισκεπτόμενος το κτήριο της ΓΓΠΣ και απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, παρουσία του νέου γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλη, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η ΓΓΠΣ θα γίνει ο κεντρικός αποθετήρας του δημοσίου, όπως για παράδειγμα με τη θέσπιση της ενιαίας αρχής για την πληρωμή όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ακόμη ότι στη ΓΓΠΣ υπάρχει θησαυρός πληροφοριών, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί.

Χαρακτήρισε δε ανορθολογική τη Δημόσια Διοίκηση της χώρας και ζήτησε τη συνεργασία όλων, προκειμένου να περιθωριοποιηθούν οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί.

Παράλληλα, δήλωσε ότι «πρέπει να γίνει μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, όχι γιατί μας το επιβάλλει κάποιος, αλλά γιατί τελικά το κόστος επωμίζεται ο Έλληνας φορολογούμενος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε δε ότι οι πολίτες έχουν πλέον αντιληφθεί την αναγκαιότητα των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος, τέλος, στο ισχύον φορολογικό σύστημα της χώρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου το χαρακτήρισε άδικο, καθώς, όπως ανέφερε, πληρώνουν μονίμως οι ίδιοι, ενώ τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου δεν δαπανώνται σωστά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης