Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009, 17:03
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις
Με τις τρεις αλλαγές που ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ψηφίστηκε επί της αρχής και με την επίφυλαξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, οι προσλήψεις συμβασιούχων έργου στους δήμους μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ θα πραγματοποιούνται έως το 2011, μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής θα πραγματοποιούνται προσλήψεις για τα Νομικά Πρόσωπα της Εκκλήσιας, ενώ αποκτούν δικαίωμα ένστασης στο ΑΣΕΠ οι συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς προσλήψεων ένστολου προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία.

Για θεσμική τομή στον τρόπο προσλήψεων στο δημόσιο τομέα έκανε λόγο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, ενώ δεσμεύσεις που να αποδεικνύουν ότι στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε, δεν είναι η αντικατάσταση «γαλάζιων» με «πράσινα» παιδιά, ζήτησε ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Ζώης.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος επέμεινε στην πρόταση του κόμματος του για «μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων του Δημοσίου».

Επιφυλάξεις επί της αρχής εξέφρασε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης, τονίζοντας ότι είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεων αλλά και εξορθολογισμού.

«Μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τις επιδιώξεις και τους στόχους του νομοσχεδίου», ζήτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009, 17:03