"Ψυχρός πόλεμος" στο ΠΑΣΟΚ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 16:11


Έντονη είναι η δυσφορία του Γιώργου Παπανδρέου από τις «διαρροές» περί χρεών του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, από το 2004 έως το 2010.

Τη δυσφορία αυτή εξέφρασε στο ραντεβού που είχε τη M. Τρίτη στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ένα ραντεβού που στην αρχή κρατήθηκε μυστικό, αλλά που στη συνέχεια αποτέλεσε νέο πεδίο διαρροών, όπως συνηθίζεται άλλωστε στην Ιπποκράτους.

Στην υπόθεση παρείσφρησε ο πανταχού παρών και υπέρμαχος των θέσεων Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος μέσω της ιστοσελίδας στην οποία ενεργοποιείται, κατήγγειλε τους βενιζελικούς που εκθέτουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Η ταμπακιέρα, ωστόσο, είναι εκεί, όπως και η «μαύρη τρύπα». Τα ονόματα που εμπλέκονται παραπέμπουν άμεσα στην τότε ελίτ του Μαξίμου. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνεται ο Νίκος Αθανασάκης (Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου), Ροβέρτος Σπυρόπουλος (Γενικός Διευθυντής του κόμματος και η κα. Καλογεροπούλου, στενή συνεργάτιδα του Γιώργου.

Όσο για τις 6 ελεγκτικές εταιρείες που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση των πράσινων χρεών έχουν καταλήξει πως υπάρχει σοβαρό έλλειμμα... παραστατικών. Με λίγα λόγια τα έξοδα δεν δικαιολογούνται πάντα. Κατά τις διαρροές από την Ιπποκράτους στη «μαύρη τρύπα» έχει συμβάλλει και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και ως παράδειγμα φέρνουν τα πολυδάπανα ταξίδια στην Κόστα Ρίκα και την Νότιο Αφρική ελέω Σοσιαλιστικής Διεθνούς όπου τα ποσά που δαπανήθηκαν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ (ανά περίπτωση).

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση, καθώς ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες.Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ενόχλησή του για τις πρόσφατες διαρροές των στοιχείων για τη «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δυο άνδρες συζήτησαν και τα θέματα που συνδέονται με την «λίστα Λαγκάρντ» και την πρόσφατη κλήση του κ. Παπανδρέου στην Προανακριτική.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 16:38