Να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες και το μέγεθος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την κατανομή των πιστώσεων για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ζητά ο αρμόδιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο κ. Ψωμιάδης ζητά από τον υπουργό να συνυπολογίσει το γεγονός ότι η περιφέρεια αριθμεί επτά δυναμικούς νομούς, αλλά και την πυκνότητα του γεωργικού πληθυσμού στην περιοχή και τη συνεισφορά του στο γεωργικό ΑΕΠ, “προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ένταξης στο σχετικό πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερων ενδιαφερομένων παλαιών και νέων γεωργών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον κ. Ψωμιάδη, θα πρέπει ακόμη, στην επικείμενη τροποποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, να αυξηθεί το ύψος επιλέξιμης δαπάνης για επενδύσεις στον τομέα των οπωροκηπευτικών, “γιατί το ποσό των 50.000 ευρώ δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει τις ανάγκες εκσυγχρονισμού αυτών των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που τις διαχειρίζονται παλιοί γεωργοί”.

Πρόσθεσε δε, ότι καλό θα ήταν να αξιοποιηθούν οι περιφερειακές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων στην υλοποίηση του μέτρου, επειδή διαθέτουν πολυετή εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης