«Πολύ σημαντική, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη», χαρακτήρισε την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

«Αυτή η επίσκεψη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού και, κυρίαρχα, του γαλλικού Τύπου, σε συνάρτηση με τις θετικές δυνατότητες που έχουν ανοιχτεί για την ελληνική οικονομία μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης. Και σημασία έχει πώς θα αξιοποιήσουμε αυτές τις θετικές δυνατότητες, πώς θα αξιοποιήσουμε αυτό το θετικό momentum, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο επίπεδο της οικοδόμησης ευρωπαϊκών συμμαχιών», είπε η κ. Σβίγκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον διάλογο που ανοίγει για την αρχιτεκτονική της Ευρώπης και στην ανάγκη να μπορέσουν και οι ευρωπαϊκοί λαοί να συμμετάσχουν στις εξελίξεις και να συνδιαμορφώσουν την ατζέντα, και σε όσον αφορά τη χώρα μας είπε: «είναι ζήτημα υλοποίησης ενός συνολικού σχεδίου, όπου η Ελλάδα από μια πλέον αναβαθμισμένη θέση, θα μπορεί ως ισότιμος εταίρος να διεκδικεί τα δικαιώματά της, να κατοχυρώνει τα συμφέροντά της και, βέβαια, να συμμετάσχει σε συζητήσεις που γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται με πιο έντονο τρόπο το επόμενο διάστημα, ως προς τις προτάσεις για αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών».

Απαντώντας στην κριτική του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς την κυβέρνηση η κ. Σβίγκου και παρατήρησε: «Οι τελευταίες ημέρες είναι ενδεικτικές των δύο διαφορετικών εικόνων, του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια πλευρά και της κυβέρνησης σε αντιπαράθεση με την εικόνα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Από τη μία έχουμε μια εικόνα μιας πολιτικής δύναμης η οποία κοιτάζει στο μέλλον, μιας πολιτικής η οποία έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, η οποία έχει στο επίκεντρό της το κοινωνικό κράτος και η οποία έχει στο επίκεντρό της τις βαθιές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη αυτή η χώρα για να προχωρήσει μπροστά. Και από την άλλη πλευρά έχουμε την εικόνα της ΝΔ, μια εικόνα, επιτρέψτε μου να πω τη λέξη, μιζέριας, μια εικόνα μαυρίλας και μια εικόνα λυσσαλέας επιθυμίας επιστροφής στην εξουσία του παλιού πολιτικού συστήματος και όλων όσοι έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει μείωση φορολογικών συντελεστών η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «όσο η χώρα προχωράει σε ένα δρόμο επαναφοράς στην κανονικότητα και όσο αυτό το θετικό οικονομικό κλίμα μπαίνει σε σταθερές βάσεις, μπορούμε να μιλάμε για ελάφρυνση των πολιτών και στο φορολογικό επίπεδο. Αυτή είναι η πρόθεσή μας κι αυτή ήταν η πρόθεσή μας από την αρχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης