Η κοινωνία ζητά τομές και ρήξεις, τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΉΣ», μιλώντας για την τραγωδία που έπληξε την Αττική.

«Το πρώτο είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για μην ξεχαστεί κανείς και τίποτα» αναφέρει η κ. Σβίγκου, σημειώνοντας παράλληλα, ότι «η αποκατάσταση των περιοχών μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές συνοδεύεται αφενός από την ενδελεχή έρευνα για όσα συνέβησαν και, αφετέρου, από την ενίσχυση των πληγέντων, τόσο στο άμεσο όσο και στο μακροπρόθεσμο επίπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε υποχρεωμένοι να έρθουμε σε ρήξη με όλες τις παθογένειες του παρελθόντος και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με γνώμονα τον πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον και βασική μέριμνα την ασφάλεια των πολιτών» σημειώνει, προσθέτοντας ότι «αυτό απαιτεί την πάταξη της αυθαίρετης δόμησης, την αυστηρή τήρηση των κανόνων της πολεοδομίας και της χωροταξίας, τον επανασχεδιασμό, βεβαίως, της πολιτικής προστασίας».

«Το κυριότερο μήνυμα, λοιπόν, που στέλνει η κοινωνία είναι σαφές: Προχωρήστε μπροστά, κάνοντας το συντομότερο δυνατό τις αναγκαίες τομές και ρήξεις» τονίζει.

Αναφερόμενη στην κριτική που ασκήθηκε από τον Τύπο, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «αυτό που επιδιώκουν διακαώς συγκεκριμένα μιντιακά συμφέροντα είναι την επιστροφή της χώρας στα χέρια των δυνάμεων που την οδήγησαν στην καταστροφή» και προσθέτει ότι αυτή «η επίθεση είναι σε πλήρη σύμπνοια με την αντίστοιχη της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη». «Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με σκληρή δημοσιογραφική κριτική, ούτε με δριμεία πολιτική αντιπαράθεση, αλλά με έναν “νυν υπέρ πάντων αγώνα ” για να πέσει ο Τσίπρας» αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασκώντας κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει ότι «ο Κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να στήσει ένα προφίλ δήθεν “υπεύθυνο” για τον εαυτό του, γι’ αυτό κι έχει αναθέσει την πιο “βρώμικη δουλειά” στους βουλευτές και τα στελέχη του», τον κατηγορεί για «ακραίο διχαστικό λόγο», ενώ ερωτηθείσα για το θέμα των μεταγωγών κρατουμένων, του καταλογίζει στάση «που μόνο φιλελεύθερη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και δεν έχει καμία σχέση με το νομικό πολιτισμό που διέπει το ευρωπαϊκό σωφρονιστικό σύστημα».

«Αναφορικά με το γενικότερο ύφος και τον πολιτικό λόγο αρκετών στελεχών της ΝΔ, θα έλεγα ότι μόνο λύπη προκαλούν και εκθέτουν συνολικά τη συντηρητική παράταξη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ούτε για τους τύπους δεν αποδοκιμάστηκαν οι “κλωτσιές” Οικονόμου, όπως και οι άθλιες αναφορές Γεωργιάδη για ΣΥΡΙΖΑ και Κουφοντίνα» προσθέτει.

Αναφορικά με το Κίνημα Αλλαγής, η κ. Σβίγκου το χαρακτηρίζει ως «αντίλαλο του Κυρ. Μητσοτάκη» με μόνη διαφορά ανάμεσα σε αυτό και τη ΝΔ την διαφορά ώρας: «Απλώς περιμένουν τη ΝΔ να τοποθετηθεί και ακολουθούν λέγοντας τα ίδια, με λίγο διαφορετικό τρόπο». Θεωρεί δε, ότι η στάση του Κινήματος είναι «αναντίστοιχη των προσδοκιών του κόσμου της κεντροαριστεράς, ενός κόσμου που δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και με την τυφλή αντιπολιτευτική ρητορική της κ. Γεννηματά».

Όσον αφορά την μετά το μνημόνιο εποχή, λέει ότι «οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2019 θα αποτυπώνουν αυτά που ανακτούμε μετά το τέλος των μνημονίων και θα επουλώνουν τις πληγές της κοινωνίας».

Επίσης, για το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψει ένας ενδεχόμενος ανασχηματισμός, αναφέρει ότι «δεν είναι άλλο από αυτό της αποφασιστικότητας και της αυτοπεποίθησης για την επόμενη μέρα. Δίπλα στην κοινωνία και μαζί με την κοινωνία».

Πηγή: ΑΠε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης