Ράικου: Ακόμα ένας πολιτικός μπορεί να εμπλέκεται στη Novartis

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 16:32
Ράικου: Ακόμα ένας πολιτικός μπορεί να εμπλέκεται στη Novartis

Νέες φωτιές στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis άναψε η κατάθεση για δεύτερη μέρα της πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Η κ. Ράικου, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Κεγκέρογλου για το αν θυμάται να είδε το όνομα πολιτικού στη λίστα με τις καταβολές χρημάτων από τη Novartis, κατέθεσε πως είχε δει ένα όνομα που «ταίριαζε με όνομα Έλληνα πολιτικού», το οποίο όμως δεν βρισκόταν ανάμεσα στα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν αρχικά παραπεμφθεί στη Βουλή τυχόν εμπλοκή τους. Όπως μάλιστα συμπλήρωσε η κ. Ράικου, στη συνέχεια έφυγε από την Εισαγγελία και δεν γνωρίζει τι έγινε με το όνομα αυτό.

Αναλυτικά η κατάθεσή της:

Β. Κεγκέρογλου: Το Κίνημα Αλλαγής κ.Πρόεδρε ζητά να έρθει η λίστα με τους παραλήπτες των 118 εκατομμύριων € στην προκαταρκτικη επιτροπή.

Θυμάστε τώρα κυρία Ράικου το όνομα από τους παραλήπτες που είχε τις περισσότερες καταβολές;
Θυμάστε το εύρος των ποσών προς γιατρούς ή όποιους άλλους;

Ε.Ράικου: Ξεκινούσαν από 400 ή 500 € και αυξάνονταν μέχρι τα 1000€ ή και περισσότερα. Σε κάποιους επαναλαμβάνονταν ωστόσο οι καταβολές. Εγώ πάντως όταν έφυγα κάλεσα τους συνεργάτες μου και τους είπα να μην σταματήσουν ούτε λεπτό την έρευνα. Μετά είδατε τί έγινε. Είδατε πουθενά στοιχεία; Μόνο για τον άνδρα μου και τους πολιτικούς λένε. Το είπα και πριν, η έρευνα μετατράπηκε σε σκευωρία.

Β.Κεγκέρογλου: Σε αυτή τη λίστα είδατε όνομα πολιτικού;

Ε.Ράικου: Ναι είχα δει ένα όνομα και διεύθυνση που ταίριαζε με όνομα έλληνα πολιτικού αλλά μετά έφυγα από την Εισαγγελία και δεν ξέρω τί έγινε

Β.Κεγκέρογλου: Το όνομα αυτό ήταν ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα;

Ε.Ράικου: Όχι δεν ήταν από τους δέκα. 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 16:32