«Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ο πιο πιστός σύμμαχος του κ. Σόιμπλε, δεν έχει πει ούτε μία υποστηρικτική λέξη στο ζήτημα του χρέους», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία κάλεσε τη ΝΔ να δεσμευτεί και αυτή, όπως η κυβέρνηση, ότι δεν θα εφαρμοστούν μέτρα για μετά το 2019 αν δεν υπάρξει συμφωνία και για τη ρύθμιση του χρέους. Σε όσους, δε, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «διαπλοκή», απάντησε ότι είναι αυτοί που «θέλουν να παίξουν με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Κανένας από τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει τολμήσει να επιρρίψει ευθύνες στην ελληνική πλευρά, σχετικά με τη μη κατάληξη σε συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup. Κανένας. Ο μόνος, ο οποίος το έχει κάνει και παραμένει, ίσως, ο πιο πιστός σύμμαχος του κ. Σόιμπλε είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης», σημείωσε η κ. Σβίγκου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3 «102 FM».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τώρα είμαστε σε ένα σημείο, όπου οι δύο βασικοί παίκτες στο ελληνικό πρόγραμμα, το ΔΝΤ και το Βερολίνο, βρίσκονται σε μία διαδικασία αμοιβαίων συμβιβασμών που πρέπει να γίνουν και παρατήρησε: «Αν η Γερμανία, όντως, επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα -και αυτό είναι που ο κ. Σόιμπλε όλο το προηγούμενο καιρό έλεγε- τότε θα πρέπει να δεχτεί και τις προτάσεις του ΔΝΤ για επαρκή μέτρα για το χρέος, ώστε να μπορεί και το ίδιο να εκδώσει μία θετική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει αν δεν υπάρξει συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση «δεν υπάρχει κανένας λόγος να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα» και πρόσθεσε: «Ήταν σαφής η δέσμευσή μας και δεν την κάναμε χθες. Το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης για το χρέος. Και δεν βλέπουμε, παρόλο που προκλήθηκε και από τον πρωθυπουργό στη συζήτηση στη Βουλή, αντίστοιχη δέσμευση από τον κ. Μητσοτάκη. Το μόνο που βλέπουμε από την πλευρά της ΝΔ είναι να συνεχίζει στον δρόμο της καταστροφολογίας και του αδιεξόδου. Ενώ, την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να βρει καμία λέξη υποστηρικτική για το ζήτημα του χρέους και, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν διαβάζουν καν τον γερμανικό ή τον διεθνή Τύπο. Γιατί αν το έκαναν, θα ήταν πολύ πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και δεν θα επέρριπταν τις ευθύνες για τη μη κατάληξη σε συμφωνία στην ελληνική πλευρά».

Σε ερώτηση για τις κατηγορίες περί «διαπλοκής» του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σβίγκου χαρακτήρισε «υποκριτική» τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: «Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έγραφε στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις της δικαιοσύνης όταν το ΣτΕ, για παράδειγμα, επί χρόνια έλεγε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο και τίποτε γι’ αυτό δεν έκανε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός ο οποίος ανέχτηκε ή ενθάρρυνε την πρακτική τραπεζών να δίνουν αφειδώς θαλασσοδάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ. Είδαμε και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη δανειοδότηση και τις ενέργειες αυτές των τραπεζών εναντίον του δημόσιου συμφέροντος. Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όλες του οι κινήσεις δεν συγκλίνουν στο να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και σεβασμός στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Είναι υποκριτικές, λοιπόν, αυτές οι κατηγορίες και νομίζω ότι φαίνεται ποιοι θέλουν να παίξουν με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αυτοί που αυτήν τη στιγμή κραυγάζουν για δήθεν διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης