Δίωρο ραντεβού, γεμάτο αμηχανία, είχαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών, έπειτα από το προσκλητήριο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίωρη συνάντηση είχαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου στο Υπουργείο ΕξωτερικώνΟ Ευάγγελος Βενιζέλος υποδέχτηκε τον Γιώργο Παπανδρέου στα σκαλιά του 1ου ορόφου του υπουργείου στις 12.15.

«Τι έγινε Βαγγέλη;» είπε ο πρώην πρωθυπουργός με ψυχρό ύφος. Με μια ελαφρά αμηχανία να πλανάται στην ατμόσφαιρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε να σπάσει τον πάγο με ένα αστείο, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση. Ούτε ένα χαμόγελο δεν έσκασε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στη συνέχεια ένας από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού τού άφησε το iPad και ο Ευ. Βενιζέλος παρήγγειλε ελληνικό καφέ μέτριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος για την εν γένει πορεία της χώρας, την οικονομία, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και για τη φάση στην οποία βρίσκονται τα εθνικά θέματα. Mιλώντας στους δημοσιογράφους -κατά την αποχώρηση του κ. Παπανδρέου- ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε σε… «φιλικό κλίμα».

Ωστόσο, η ψυχρότητα που αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου μπαίνοντας τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επιβεβαιώθηκε και αμέσως μετά. Ο πρώην Πρωθυπουργός, σε ανακοίνωσή του κατέστησε σαφές ότι διαφωνεί σε… όλα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Λίγο νωρίτερα ο Ευ. Βενιζέλος είχε μιλήσει για συνάντηση με «θετικό πρόσημο» κάτι που διέψευσε επί της ουσίας ο συνομιλητής του.

«Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗ.ΠΑΡ., ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος» δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

Με άλλα λόγια ξεκαθάρισε ότι δεν τον αφορά η Δημοκρατική Παράταξη την οποία προωθεί ο Ευ. Βενιζέλος ως το σχήμα που θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Θα στείλει πάντως την πρότασή του και γραπτώς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αιχμηρός ήταν επίσης και για την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση με την τρόικα. «Θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, «δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχει ανάγκη η χώρα και για να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική τραγωδία και για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές» ανέφερε ακόμη. Φαίνεται ότι στο μόνο που υπήρξε σύμπτωση απόψεων ήταν τα εθνικά θέματα.

«Στη συνάντηση, έγινε αναλυτική συζήτηση και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις» αναφέρει τέλος ο Γ. Παπανδρέου που σημειώνει ότι οι απόψεις του είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ’ επανάληψη δημοσίως – και για τη χώρα και για το Κίνημα.

Την Παρασκευή ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Κώστα Σημίτη.

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του την Τρίτη και τον κάλεσε για συζήτηση στο ΥΠΕΞ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης